Locatie

ROUTEPLANNER
LEGENDA
  • Horeca
  • Mooie locaties
  • Onderwijs
  • Winkels

Vestingkwartier: wonen op loopafstand van de stad

In nieuwbouwproject Vestingkwartier woon je aan de rand van het historische centrum van Deventer. De nieuwe woonbuurt is gelegen tussen de wijken Havenkwartier en Rivierenwijk. Je wandelt vanuit je woning al in vijf minuten over de oude stadswallen naar het veelzijdige winkelcentrum de Boreel.

Culinair genieten in Deventer

Loop je vanaf de Boreel nog vijf minuten verder, dan sta je op het sfeervolle plein de Brink. De markt van Deventer is in 2014 uitgeroepen tot de Beste (middelgrote) markt van Nederland. Houd je van verse producten? Op vrijdagochtend en zaterdag staan diverse marktkraampjes klaar. Verder vind je aan het plein natuurlijk een ruim aanbod aan horecagelegenheden. Ga lekker genieten met een hapje en drankje op een van de terrassen. Proef bijvoorbeeld diverse wereldgerechten bij @Max10 of geniet van Italiaans eten bij Cucina Italiana aan de Grote Poot. In deze straat vind je ook vers en ambachtelijk brood bij Brood van Joop.

Voorzieningen

Vlak bij woonbuurt Vestingkwartier vind je Bubbels Kinderdagverblijf. En in het centrum vind je meerdere basisscholen. Op het gebied van sport en ontspanning zit je in Deventer goed. In winkelcentrum Boreel zit een vestiging van sportschool Basic-Fit. Bovendien zijn er verschillende sportverenigingen waar je kunt voetballen, hockeyen, tennissen, volleyballen.. en nog veel meer. Een ontspannen manier om mensen uit je buurt te leren kennen.

Bereikbaarheid

Met vijf minuten fietsen of een kwartier lopen, bereik je het treinstation van Deventer.
Met veertig autominuten ben je in de steden Arnhem, Zwolle, Apeldoorn en Enschede. Binnen enkele minuten rijden zit je al op de A1, A50 en de N344.